Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kapcsolós hármas elosztó
1.299,00 Ft
Menny.:db

Kapcsolós hármas elosztó

1.299,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Egyéb
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Kapcsolóval ellátott hármas elosztó.

Segítségével megszüntethetjük a hozzá csatlakoztatott berendezések készenléti fogyasztását.

2 db euro + 1 db földelt aljzattal.
Mindhárom aljzat gyermekvédelemmel ellátott.

Az elosztó kikapcsolásával megakadályozhatjuk a hozzá csatlakoztatott eszközök készenléti állapotban történõ áramfogyasztását.
 

A stand-by üzemmód:

A készenléti állapotban üzemelő háztartási gépek, szórakoztató elektronikai készülékek és irodai eszközök energiafogyasztása együttesen egy háztartás áramfogyasztásának akár 10-15%-át is elérhetik. 

Számos elektromos készülék akkor is fogyaszt áramot, amikor nem használjuk: EU-s adatok szerint Európában évente 80 terrawattórányi áram (nagyjából 11 erőmű éves áramtermelése) vész kárba a különféle készülékek készenléti (stand-by) fogyasztása miatt. Az ilyen mértékű pazarlás nemcsak a fogyasztók költségeit növeli, hanem jelentős környezetszennyező hatása is van. 

Egy átlagosan felszerelt magyar háztartás éves stand-by fogyasztása elérheti a 440 kWh-t, ami nem sokban különbözik más EU-s országok fogyasztásától. A stand-by fogyasztás így évente 20-30 ezer forinttal növeli a háztartások villanyszámláját. Az Émász oldalán összeállítást találunk néhány jellemzõ háztartási áramfogyasztó átlagos stand-by fogyasztásáról. Fogyasztásmérő segítségével magunk is utánajárhatunk, hogy elektromos készülékeink kikapcsolt állapotban mennyi áramot fogyasztanak.

Mit tehetünk?

A probléma legegyszerűbb orvoslása, ha használat után kihúzunk minden elektromos készüléket a hálózatból, vagy kapcsolható elosztókra kötjük azok többségét, és azt kapcsoljuk ki. Ez persze elég körülményes, és egyes készülékek esetében nem is célszerű (pl. fax). Alternatívaként az ún. stand-by killerek alkalmazását tudjuk ajánlani (mint például ez a berendezés), amelyek  segítségével Ön is csökkenteni tudja háztartási készülékeinek készenléti áramfogyasztását.  

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír és műanyag fólia. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Ezzel a termékkel energiát és pénzt spórolhatsz, hiszen csak akkor működnek a berendezéseid, amikor igazán szükséged van rá, ami hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

A termék használati utasítása INNEN letölthető.

Go Green intelligens elosztó Hálózat: 250 V / 50 Hz AC Max. vezérlőaljzat teljesítmény: 500 W Max. összteljesítmény: 2200 W Állítható aktiváló teljesítmény: 10-80 W Túlfeszültség védelem: 10 A Csak beltéri használatra! Vezérlőaljzat Vezérelt aljzatok Aktiváló teljesítmény szabályzó Kijelző LED Túlfeszülség utáni aktiváló Hálózati dugasz Használati utasítás 1. Csatlakoztassa az intelligens elosztót az elektromos hálózathoz. 2. Dugja be a vezérlőaljzatba a főkészüléket és kapcsolja be. Megjegyzés: főkészüléknek javasolt olyan eszközt használni, melynek működése közben más elektromos készüléket is egyidőben szeretnénk üzemeltetni (pl. számítógép, TV). 3. Az elosztó indító teljesítményének beprogramozásához tekerje bajra a fekete gomb melletti szabályzót addig, amíg a kijelző LED ki nem alszik. 4. Ezután lassan csavarja jobbra a szabályzót addig, amíg újra ki nem gyullad a piros LED. Ezzel az elosztó használatra kész. Megjegyzés: amíg a főkészülék be van kapcsolva, a piros LED világít. 5. Most csatlakoztassa a többi berendezést a vezérelt aljzatokba. Megjegyzés: pl. számítógép mellé vezérelt készüléknek javasolt a monitor, a nyomtató és külső hangfalak erősítőének csatlakozatása. Kiegészítések / figyelmeztetések · Fontos: győződjünk meg róla, hogy a főkészülék teljesítménye használat közben magasabb, mint a beprogramozott aktiváló teljesítmény! · A főkészülék kikapcsolásakor az intelligens elosztó érzékeli a teljesítmény csökkenését, és kikapcsolja a vezérelt aljzatok áramellátását ill. az abba csatlakoztatott készülékeket. · Az intelligens elosztó tartalmaz túlfeszültség és túlterhelés elleni védelmet. Ilyen esetben az elosztó 0.2 másodperc alatt megszakítja az áramellátást. Túlfeszültség vagy túlterhelés után az intelligens elosztó újra aktiválásához nyomja meg a fekete gombot. · Ne használja a készüléket, ha vizes! · Ne takarítsa a készüléket, amíg áram alatt van! · Gyermekek számára elérhetetlen helyen használja!

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.