Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Üdvözlünk nagy szeretettel a Bio és zöld webáruházban!

Örülünk, hogy itt vagy!

Webáruházunk azért jött létre, hogy eljuttassuk az embereknek az igazi bio (tehát nem csak a hamis, név alapján bio) és valamilyen "mentes" termékeket, valamint öko és természetbarát és egyéb különleges termékeket amik, az egészséget szolgálják. Nagyon fontos számunkra, hogy a termékeink igazi minőségi, prémium áruk legyenek, erre nagy hangsújt fektetünk. 

Bármilyen kérdést, észrevételt örömmel fogadunk. Valamint bátorítunk titeket, hogy ha van olyan bizonyos termék, amit szeretnél de nincs fent az oldalunkon

nyugodtan keress fel minket és beszerezzük.

Mi az ökotermék / biotermék?

A biotermékek, más szóval az ökológiai termékek olyan növényi és állati eredetű élelmiszerek,  takarmányok, alapanyagok, amelyeket jogszabályokban rögzített szigorú szakmai előírásokat betartva, a szakminisztérium által elismert ellenőrző szervezet felügyelete mellett állítottak elő.

Feldolgozott, több komponensből álló élelmiszerek esetében csak az minősül bioterméknek, amely legalább 95%-ban tartalmaz bio összetevőket.

Mi jelzi az ökominőséget az élelmiszerek csomagolásán?

Az ökotermékek jelöléséről is pontosan rendelkezik a jogszabály, ami szerint nem csupán a bio eredetre kell utalni, hanem fel kell tüntetni az utolsó ellenőrző szervezet nevét és kódszámát. Pl. Bioszilvalekvár; Ellenőrizte Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., HU – ÖKO – 01. Az utolsó ellenőrzést végző szervezet logója is felkerülhet a csomagolásra, de aminek mindenképpen rajta kell lennie az az EU BIO logo (jobbra). 

Friss zöldségről, gyümölcsről, ami nincs csomagolva, honnan tudhatom, hogy valóban bio-e?

A csomagolatlan termékeken természetesen nem kötelező az EU BIO logo és a tanúsító szervezet feltüntetése. Önnek, mint fogyasztónak, ilyen helyzetben joga van kérni az eladótól a bio eredetet igazoló minősítő tanúsítványt és annak mellékletét vagy informálódhat a jelölésen feltüntetett ellenőrző szervezetnél.

Üdvözlettel: Bio és zöld webáruház