Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BUKKI Öko repceviasz gyertya - hengergyertya - klasszikus (2 db)
3.490,00 Ft
Menny.:db

BUKKI Öko repceviasz gyertya - hengergyertya - klasszikus (2 db)

3.490,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: BUKKI
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Nem szívesen égetnél kőolajat a lakásodban? A kőolaj-alapú paraffin gyertya helyett válaszd inkább ezeket a repceviaszból, kézzel készült gyertyákat!

Tiszta repceviaszból készült, klasszikus megjelenésű gyertya, mely bármely enteriőrben jól mutat. Égése során nem termelődnek káros melléktermékek, s ha elégett a gyertya, a komposztálóba helyezhetjük, mivel teljesen lebomlik.

Magyarországon készült, vegán, kézműves termék. Illatmentes gyertya!

Gyártó: BUKKI Candles
Származás: Magyarország

Sima, letisztult felületű kis hengergyertya elegáns, elefántcsont színben. Bármelyik otthonban remekül mutat, és fénye sokáig beragyogja a szobát.

A gyertyák tiszta, európai repceviaszból kézzel készülnek, így kisebb a környezeti terhelés, mint szójaviasz esetén. A gyertya maradékát nyugodtan a komposztálóba helyezhetjük miután elhasználtuk, mert teljes mértékben lebomlik.

A kanóc 100% fehérítetlen pamutból készült, nem tartalmaz fémszálat. A gyertyák nem tartalmaznak sem illat-, sem festékanyagokat így allergiások is nyugodtan használhatják, mert égése során nem keletkeznek káros termékek.

Égése cseppmentes, de mindenképpen tegyünk egy gyertyatálat a gyertya alá, mielőtt használni kezdjük.

Paraméterek:

Tartalom: 2 hengergyertya/ doboz

Súly: ~ 135 gr/ gyertya

Égésidő: ~ 18 óra/ gyertya

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:

Vágja vissza a kanócot körülbelül 1 cm-re használat előtt.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a kanóc egyenes és a viasz fölött van, mielőtt a gyertyát meggyújtja.

A gyertya első használatakor hagyjuk a gyertyát 3-4 órahosszát égni, hogy a viasz szép felületű maradjon.

Ne égesse a gyertyát 4 órahosszánál tovább egyhuzamban.

FIGYELMEZTETÉS:

A tűzesetek és súlyos sérülések megelőzése érdekében mindig felügyelet mellett használjuk az égő gyertyát. 

Használat közben tartsuk távol a gyertyát a huzattól és a légáramlatoktól. 

A gyertyát úgy helyezzük el, hogy gyermekek és háziállatok ne férhessenek hozzá. 

Soha ne égessünk gyertyát olyan tárgyon, vagy olyan tárgy közelében, amely könnyen lángra kaphat. 

A gyertyák között használatkor mindig tartsunk legalább 10 cm távolságot.

További hasznos tanácsokért kattints a "Bővebb információ" fülre!

Ennek a pár tanácsnak a betartásával meghosszabbítod a gyertya élettartamát, és biztonságosan tudod használni:

 • A gyertyát, ha meggyújtottuk, ne hagyjuk felügyelet nélkül és ha tartósabb ideig nem tartózkodunk az adott helyiségben, ahol használjuk, inkább oltsuk el.
 • A gyertyánk első meggyújtása előtt győződjünk meg róla, hogy van 3-4 órahosszánk arra, hogy élvezzük a lángját anélkül, hogy hosszabb időre felügyelet nélkül kellene hagynunk a nyílt lángot. A növényi viaszból készült gyertyáknak "memóriájuk" van, ami annyit tesz, hogy az első meggyújtás 3-4 órája alatt alakul ki az a viaszmedence, ami szükséges a gyertya élettartamának a meghosszabbításához. A gyertya következő meggyújtásakor a viasz "emlékezni fog" és nem alakul ki "csőhatás". Ha a gyertyát rövidebb ideig égetjük első alkalommal, úgynevezett "cső" jön létre a gyertya közepén, majd ez a cső egyre mélyül és a viasz nem fog tudni rendesen felmelegedni a gyertya széléig. A "csőhatás" miatt a gyertya hamarabb leég, pedig kár lenne ezt a szépséges, környezetbarát gyertyát elpazarolni.
 • Helyezd a gyertyát egy vízszintes, tűzálló felületre távol a huzattól, gyerekektől, háziállatoktól, függönytől, stb.
 • Repceviasz gyertyáink festékanyag mentesek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy viasz fehér marad. Égetés közben felvehetnek krémes vagy sárgás árnyalatokat és ez normálisnak számít.
 • A gyertyákat próbáld meg úgy elhelyezni, hogy minél kevésbé érje a fény. A gyertyák nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, sem kémiai stabilizátort, sem egyéb színezéket, állagjavítót. Előfordulhat, hogy fény hatására a gyertya kissé megsárgul, de ez nem befolyásolja a gyertya mindennapi használatát.
 • A repceviasz kicsit olyan, mint egy élőlény. Előfordulhat, hogy kis repedés jön létre a tetején, vagy fagyáshoz hasonló jelenségek tűnnek fel rajta, de ez normálisnak számít és a gyertya használatát nem befolyásolják. Törekszünk arra, hogy ezeket az esetlegesen előforduló kis szépséghibákat is minimálisra csökkentsük.
 • Csomagolása:

  A csomagolás felelős erdőgazdálkodásból származó papírból készült, teljesen újrahasznosítható. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

  Elsődleges környezeti előnye:

  Kőolajmentes alapanyagokból Magyarországon készült gyertya. A mécseseket utántöltve teljesen hulladékmentes alternatívát kínál az eldobható teamécseshez képest.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.