Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SAMBIRANO GOLD - KAKAÓBAB, KAKAÓVAJ, 100% CSOKOLÁDÉ WEBÁRUHÁZ

TERMÉSZETES VITAMIN ÉS TÁPANYAG BOMBA!

"SEHOL MÁSUTT A TERMÉSZETBEN NINCS ANNYI ÉRTÉKES TÁPANYAG OLYAN KIS HELYEN FELHALMOZVA, MINT A KAKAÓBAB SZEMEKBENALEXANDER VON HUMBOLDT

A nyers kakaóbabot a természet egyik leghatékonyabb szuperételeként tartják számon, amely több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, vas, magnézium, réz, kálium, kalcium, szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Mindemellett a természet egyik leggazdagabb antioxidáns forrása, amiért az antioxidánsok királyaként is sokszor emlegetik. A Sambirano Gold kakaóbabok különlegesek, egyediségük az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, ami az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat mindössze 2 napig fermentálják csak! Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A rövid ideig történő fermentálás és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek! A nyers kakaóbab rendszeres fogyasztásával természetesen vitalizálhatjuk a szervezetünket, bőséges antioxidáns kapacitása pedig védelmet nyújthat a különböző egészségügyi kihívásokkal szemben.

MILYEN ÍZŰ ÉS HOGYAN FOGYASZTHATÓ A KAKAÓBAB?

A nyers, napon szárított kakaóbabot a fekete csokoládéra hasonlító enyhén kesernyés, de egyben gyümölcsös és citrusos ízvilág jellemzi. Amennyiben szeretnéd a nyers kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, 5-7 szem Sambirano Gold kakaóbabot rágcsálj el naponta. A kakaóbab szemek héjjal együtt is elfogyaszthatók, de igény szerint meg is pucolhatod őket. Állagát illetően a megpucolt kakaóbab szemeket a földimogyoróhoz lehet hasonlítani, ha esetleg gondot okoz az elrágása, nyugodtan le is lehet darálni. A nyers kakaóbab egészben, vagy őrölve fogyasztható önmagában, de adhatjuk például, müzlikhez és smoothie-hoz is is.

Számtalan olyan tanulmány napvilágot látott már, melyek a kakaó-flavonoidok élettani hatásait vizsgálták olyan különböző egészségügyi problémákat érintően is, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a demencia megelőzése, vagy éppen a magas vérnyomás. A vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm dózisú kakaó-flavonoidot fogyasztottak naponta, amitől kiváló eredmények születtek! A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlynak 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok, ekkora dózis beviteléhez 6 gramm kakaóbabot (megközelítőleg 6 szemet) kell elfogyasztanunk naponta.

Kakaóbabos receptek

Rendezés: