Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
FFP3 N99 maszk
999,00 Ft
Menny.:db

FFP3 N99 maszk

999,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Egyéb
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Miért kiemelkedő minőségű a cégünk által kínált maszk? Miért nagyon fontos az, hogy magas  védelmi faktorú maszkot válasszanak? 

Az FFP3 jelzés jelentése: Filtering FacePiece, azaz nyersen fordítva Szűrő ArcDarab, abból is a hármas  fokozatú. Az FFP3-as maszk védi a viselőjét a levegőben lévő szilárd és aeroszolos, permetszerű káros  anyagokkal szemben. Az FFP3-as követelményeket az EN 149:2001 számú európai szabvány  határozza meg. Ezek közül pedig a legfontosabb, hogy az FFP3-as maszk képes kiszűrni a levegőben  jelenlévő részecskék közül a 0,3 mikronnál, vagyis 300 nanométernél nagyobb átmérőjű dolgok  99,95%-át.  

Mekkora valójában egy koronavírus? 

Körülbelül 120 nanométer átmérőjű.  

Akkor hogy fogja meg mégis a maszk az ilyen vírusokat is? 

Úgy, hogy a koronavírusok nem egyesével ugrálnak emberről emberre, hanem az emberi  szervezetből kikerülő apró cseppecskékben terjednek. Ezen cseppek jellemző mérete 5 mikron, azaz  5000 nanométer feletti. 

Egy jól hordott FFP3 maszk tehát lényegében 100 százalék védelmet ad, míg egy FFP2/N95 "csak"  nagyjából 95 százalékot. 

Bármilyen maszkot veszek az biztonságot ad? 

Természetesen nem. A hozzáértők a gyengébb maszkok legnagyobb veszélyét pont abban látják,  hogy a maszk, legyen bármilyen, megnöveli a biztonságérzetet, és hajlamosak leszünk megfeledkezni  a biztonságos távolság megtartásától. Azonban minél jobb szűrésű maszkot választ, annál jobban  növeli saját biztonságát a koronavírussal szemben. 

Kinek lehet kiemelt szüksége a civilek között FFP3-as maszkra? 

A leginkább veszélyeztetettek, tehát az idősek, főként a más, krónikus betegségekkel élők számára  lehet életmentően fontos, ha óvintézkedésként ilyen maszktípust választanak. Ezen felül minden olyan személy számára, aki munkája, vagy magánéleti teendői miatt gyakran  érintkezik más emberekkel, vagy forgalmas, zsúfoltabb helyeken fordul meg. A magasabb ár az FFP3- as maszkok esetében egy olyan egészségügyi többletet jelent, mely kifejezetten nem elhanyagolható. 

Mivel személyes egészségünk, és a vírus terjedésének minél fokozottabb lassítása kiemelten fontos,  úgy gondoljuk, érdemes az FFP3 védelmi osztályú, egészségügyi maszkokat választani.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.