Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BIO kukoricadara 500g
806,00 Ft
Menny.:db

BIO kukoricadara 500g

806,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Biorganik
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amely széleskörűen felhasználható.

Jelentőség, hatások

A kukoricadara leginkább szénhidrátban (keményítőben) gazdag, de tartalmaz jelentős mennyiségű fehérjét is. Rosttartalma magas, ami segít leküzdeni a székrekedéses panaszokat. Ezen kívül B-vitamin tartalma is említésre méltó.

Felhasználás:

A kukoricadara széleskörűen felhasználható. Semleges íze miatt édesen és sósan is fogyasztható.

Készülhet belőle kása, puliszka, polenta, pizzatészta, desszert, levesbetét és panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1334 kJ / 319 kcal
Zsír: 3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,27 g
Szénhidrát: 75,5 g
- amelyből cukor: 5 g
Rost: 6,3 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,0009 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Szlovákia.
Bio és Gluténmentes

Összetevők: kukorica*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 

Összetevők / Receptek

Vegán karamellizált hagymás-sajtos sült polenta:

Hozzávalók 4 főre:
– 2 bögre kukoricadara
– 2 bögre víz
– 1 bögre
 zabital (rizs- és mandulaital is használható)
– 4 fej vöröshagyma, meghámozva, vékonyan felszeletelve
– 150 g Violife növényi olvadós sajt,  reszelve
– 1 evőkanál kókuszzsír vagy  olívaolaj
– só, bors
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvasszuk fel a kókuszzsírt, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és szórjuk meg egy csipet sóval (ez hozza elő a hagyma édes ízét). Tegyünk a serpenyőre egy fedőt, vegyük takarékra a lángot és kezdjük el karamellizálni (főzni) a hagymát, alkalmanként keverjük át, hogy ne ragadjon le. Főzzük kb. 20-25 percen keresztül, amíg teljesen puha és világosbarna lesz a hagyma.
Közben egy lábasban forraljuk fel a vizet és a zabtejet. Adjunk hozzá sót, borsot és ha forr, öntsük bele a kukoricadarát. Vegyük takarékra a lángot és folyamatos kevergetés mellett főzzük meg a polentát 8-10 perc alatt (vigyázzunk, mert puffog a kukoricadara!).
Egy tepsit kenjünk ki kevés kókuszzsírral, szedjünk rá egy réteg polentát, majd jöhet rá egy adag karamellizált hagyma, végül a reszelt sajt. Folytassuk az “építést”, amíg minden el nem fogy. Lehetőleg polentával zárjuk és a tetejére tegyünk még reszelt sajtot.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.