Leírás
Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli / vacsora (gluténmentes, Vegán) alappor 300g
Összetevők és érdekességek
Összetevők: Gluténmentes zabpehelyliszt, gluténmentes zabdara, rizscsíra fehérje, tápiókakeményítő, gluténmentes sörélesztőpehely, fekete Himalája só, füstölt pirospaprika, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), kurkuma.
A termék kénes illatát a fekete Himalája só adja!
Átlagos tápérték |
100 g alapporban |
Energia: |
1515 kJ / 359 kcal |
Zsír
|
5,7 g 1,2 g |
Szénhidrát
|
42,5 g 1,8 g |
Rost |
9,3 |
Fehérje |
29,7 g |
Só |
1,89 g |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Elkészítés:
PARASZTREGGELI RECEPT:
Hozzávalók:
50 g Szafi Free tojás nélküli MAGYAROS reggeli / vacsora alappor; 80 g víz; ízlés, és étrend szerinti szalonna /növényi szalonna helyettesítő/,
esetleg kolbász/növényi kolbász helyettesítő/; ¼ vörös hagyma; 1 marék aprított zöldség, ízlés szerint;
Elkészítése:
Keverjük ki az alapport a vízzel.
Egy serpenyőben süssük zsírjára a szalonnát (vegán étrend esetén növényi szalonna helyettesítőt, azaz olajban és füstölt paprikában, ill. füstölt sóban pácolt padlizsán kockákat – ez látható a front címkén kakastaréj formájában), majd adjuk hozzá az aprított hagymát, és tetszőleges zöldségeket (pl. 1 marék gomba, paprika stb.).
Amikor a hagymát üvegesre dinszteljük (és a többi zöldség is megsült) öntsük hozzá a kikevert alapot, és addig kevergessük, míg el nem érjük a rántottához hasonló állagot.
Szafi Free friss kenyérrel és zöldségekkel (paradicsom, paprika, uborka) tálaljuk. Tálalás előtt növényi sajttal, friss petrezselyemmel, vagy pirospaprikával megszórhatjuk.
További tipp:
- Zöldségek és hagyma nélkül is készíthető, csupán vízzel elkeverve, darabosra sütve. Elsőként süssük készre az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és fakanállal daraboljuk és süssük készre, mint a császármorzsát. Tálalhatjuk növényi sajt és joghurt helyettesítővel, de köretként is tökéletes.
Kiszerelés: 300 g
Tárolás: Száraz, hűvös helyen!