Leírás
Szafi Free Reggeliző karobos quinoa kása alap 300 g (5 adag)
A quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk finom, VEGÁN kását tej hozzáadása nélkül.
Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető!
Összetevők és érdekességek
Összetevők: Quinoa pehely (38,5 %), gluténmentes zabpehelyliszt, Karobpor, Kókuszreszelék
Átlagos tápérték |
100g kása alapban |
1 adag (150g) kész kásában* |
Energia: |
1694 kJ / 403 kcal |
509 kJ / 121 kcal |
Zsír
|
11,8 g 6,7 g |
3,5 g 2 g |
Szénhidrát
|
55,9 g 5,6 g 0 g |
20,8 g 1,7 g 4 g |
Rost |
12,4 g |
3,7 g |
Fehérje |
12,3 g |
3,7 g |
Só |
0,03 g |
0,01 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Vízzel és Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszerrel (eritrit+stevia) készítve.
100 g poralap energiatartalmából 104 kJ / 26 kcal energia származik élelmi rostokból.
Egy adag kása (150 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 60 g Szafi Free reggeliző quinoa kása alap
- 2,5 dl víz
- kb. 30 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer)
- Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint
Elkészítés:
A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!