Leírás
Szafi Free Hajdinás Nokedli és házi tészta lisztkeverék 1000 g
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény könnyen szaggatható nokedli, vagy könnyen nyújtható házi tészta készíthető a lisztkeverékből.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád.
Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (pizza, lángos, kenyér stb.)
Összetevők és érdekességek
Összetevők: Hajdinaliszt (79%), tápióka keményítő, köles liszt, útifűmaghéj liszt
Átlagos tápérték |
100 g lisztkeverékben |
100g kész kifőtt nokedliben* |
energia: |
1511 kJ / 357 kcal |
540 kJ / 128 kcal |
zsír: |
2,1 g |
0,8 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,5 g |
0,2 g |
szénhidrát: |
71,3 g |
25,5 g |
- amelyből cukrok: |
1,5 g |
0,5 g |
rost: |
6,3 g |
2,3 g |
fehérje: |
10,1 g |
3,6 g |
só: |
0 g |
0,95 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Felhasználási javaslat: Nokedli recept:
Hozzávalók (1 adaghoz, 210 grammhoz):
· 75 g Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék
· 2 g só
· 90 g langyos víz
Elkészítés:
A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki.
Minimum 10 percig pihentessük a nokedlit, ezalatt forraljunk fel sós vizet.
Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1-2 percig.
Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Megjegyzés: HÁZI TÉSZTA készítése esetén a recept módosul! 140 g lisztkeverék, 2 gramm só, és 80 gramm víz hozzáadásával tudjuk elkészíteni!