Leírás
Innováció a csokoládék között! A fekete, a tej és a fehércsoki után most már egy negyedik csokoládé ízzel is kényeztethetjük magunkat. Az új Ruby csokoládé a „Ruby” elnevezésű kakaóbabfajtának köszönheti a rubinvörös árnyalatát. Mesterséges aromák és színezék hozzáadása nélkül nyújtott intenzív gyümölcsös íze, és különleges színe teszi egyedivé ezt a csokoládét.
Felhasználási javaslat: Fogyasztható önmagában, de felhasználhatjuk csokoládé készítéshez, sütikhez, bonbonokhoz, forró és jeges csokihoz, öntetekhez, csokoládé szökőkutakhoz, illetve granolákhoz, müzlikhez is. A Ruby csokoládét a mesterséges aromák és színezék hozzáadása nélkül nyújtott intenzív gyümölcsös íze, és különleges színe teszi egyedivé.
Önmagában is igazi csemege, vagy mindössze néhány perc alatt tábla csokit, illetve egyéb finomságokat is varázsolhatunk belőle. Hozzáadhatjuk kedvenc összetevőinket, díszíthetjük, ezzel abszolút a saját ízlésünkre szabva a csokoládé élményt.
Tárolás: A terméket közvetlen napfénytől védett, száraz, hűvös helyen javasolt tárolni.
Összetevők: Kakaó massza (min. 47.3%), kakaóvaj, cukor, sovány tejpor, teljes tejpor
Emulgeálószerek: Szójalecitin, citromsav, természetes vanília aroma
Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig
Származási hely: Belgium
Érdekességek:
A Ruby csokoládét a Ruby elnevezésű kakaóbabból hozták létre. Ez a kakaóbab fajta teljesen egyedülálló, mert a friss bogyós gyümölcsös íz és a rubinvörös szín természetesen vannak jelen benne. A Ruby kakaóbabok a világ különböző régióiból származnak, melyek különleges tulajdonságait egy olyan innovatív folyamaton keresztül sikerült előhívni Barry Callebaut-nak, amelynek felfedezése hosszú évekig tartott.
80 évvel azután, hogy a tejcsokoládé és fekete csokoládé után megalkották a fehér csokit, most egy negyedik típussal is bővült a csokicsalád. A világ legnagyobb kakaó- és csokoládékészítő vállalata a Barry Callebaut, 2017 szeptemberében jelentette be, hogy több éven át tartó próbálkozás után létrehozták a negyedik típusú csokoládét, a Ruby-t. (RB1) A világújdonságnak számító csokoládét legelőször Sanghajban mutatták be 2017 év végén, az európai és a magyarországi megjelenésig azonban egészen 2018 júliusáig várni kellett.