Leírás
A Sambirano Gold kakaóbabok különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, amit az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúra tesz lehetővé. A nyers kakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.
TUDTAD, HOGY A NYERS, EGÉSZ, NAPON SZÁRÍTOTT KAKAÓBAB A TERMÉSZETBEN ELŐFORDULÓ EGYIK LEGERŐSEBB ANTIOXIDÁNS?
NYERS, EGÉSZ KAKAÓBAB -VAGYIS A TERMÉSZETES ANTIOXIDÁNSOK KIRÁLYA!
Az antioxidánsok meghatározó részét képezik az immunrendszernek, és létfontosságú szerepet töltenek be az egészség fenntartásában. Az antioxidánsok növelik az immunrendszer ellenálló képességét, megkötik a szabad gyököket, védik a sejteket az oxidációtól, hozzájárulnak a sejtmegújuláshoz, a sejtregenerációhoz. Csökkentik a daganatos betegségek kialakulásának előfordulását, valamint lassítják az öregedést és javítják a látást is.
HOGYAN FOGYASSZUK A KAKAÓBABOT?
Tudományosan igazolt, hogy a nyers, még feldolgozatlan kakaóbab fogyasztásának számtalan pozitív egészségügyi hatása van. A kakaóbab hatásos lehet a következő egészségügyi problémák megelőzésében: magas vérnyomás , koleszterin, elhízás, székrekedés, cukorbetegség, asztma, rák, krónikus fáradtság szindróma és a különböző idegrendszeri betegségek. Hasznos a gyors sebgyógyuláshoz, a bőrápoláshoz, és elősegíti a szív- és érrendszeri egészség, és az agy egészségi állapotának javítását. Segít a rézhiány és a magnéziumhiány kezelésében, hangulatnövelő tulajdonságokkal rendelkezik, és védő hatást fejt ki az idegrendszert károsító hatásokkal szemben.
Fogyasszon belőle 5-7 szemet naponta! A kakaóbabot megpucolhatja, de akár héjjal együtt is elfogyasztható.
HASZNÁLAT UTÁN A TASAKOT ZÁRJA VISSZA ÉS SZÁRAZ, HŰVÖS HELYEN TÁROLJA!
Összetevők: Nyers, napon szárított egész kakaóbab
Minőségét megőrzi: A csomagoláson feltüntetett időpontig
Származási hely: Dél-Amerika
Érdekességek:
TUDTAD, HOGY A NYERS, EGÉSZ, NAPON SZÁRÍTOTT KAKAÓBAB A TERMÉSZETBEN ELŐFORDULÓ EGYIK LEGERŐSEBB ANTIOXIDÁNS?
(Az ORAC egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer, mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére szolgál.)
1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 /100g
2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 /100g
3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 /100g
4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 /100g
5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 /100g
6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 /100g
7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 /100g
8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 /100g
9. Mazsola ORAC érték: 2.830 /100g
10. Áfonya ORAC érték: 2.400/ 100g
Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society *Brunswick Laboratories MA, USA