Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
304 Ft
Menny.:db

Naturmind szódabikarbóna 500g

304 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Naturmind
Szállítási díj: 1.790 Ft
Várható szállítás: 2021. július 27.

Leírás

Összetevők:100% nátrium-hidrogén-karbonát

Az étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátrium-hidrogén-karbonát rendkívül széles körben használható a háztartásban:
- jól használható süteményekhez, tésztákhoz sütőpor helyett,
- vÍzben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású, nagyszerű segítő gyomorégés esetén,
- használhatjuk kávé-, tea- és zsírfoltok eltávolítására,
- a vízzel együtt készített pasztát felhasználhatjuk tisztításra (pl. sütők, fugák, fényes felületek),
- citromlével természetes fogkrém készíthető belőle, fertőtlenítő hatását kihasználva takarításhoz és áztatáshoz használhatjuk,
- csinálhatunk vele lábfürdőt, sokat segíthet meghűléses betegségeknél,
- izzadásgátló, dezodorokat készíthetünk belőle.

Összetevők / Receptek

Vegán banános-diós torta csokoládé öntettel:

Hozzávalók:

Tortához (18-20 cm-es kapcsos formához):
– 3 db érett banán, villával pépesre törve
– 1 bögre dió, durvára aprítva
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált mandula 
– 1/2 bögre hajdinaliszt
– 1/4 bögre mandulatej (rizs-, szója-, zabital is használható)
– 6 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
– 6 evőkanál juharszirup (rizs-, agavé-, datolyaszirup és méz is használható)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

A csokoládékrémhez:
– 50-60 ml juharszirup
– 40 g kókuszzsír
– 20 g karobpor, szitálva
– 1 evőkanál mandulavaj
– csipet só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos formát kenjük ki egy kis kókuszzsírral, és szórjunk bele egy kevés lisztet és rázzuk össze úgy, hogy az oldalára is jusson a lisztből.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: tönkölyliszt, darált mandula, hajdinaliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel, a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a vaníliával. A nedves hozzávalókat, öntsük a szárazhoz, jól keverjük el, majd adjuk hozzá az aprított diót. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a juharszirupot, a kókuszolajjal, a mandulavajjal és a karobbal. A tűzhelyről levéve adjuk hozzá a csipet sót. A langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére.

 

Oroszkrém torta:

Hozzávalók:

piskótához:
-30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-20 dkg fehér liszt
-15 dkg gyümölcscukor
-1 ek. szódabikarbóna
-5 dl víz
-0,9 dl olaj

krémhez:
-3 dl növényi tej
-4 dkg kukoricakeményítő
vagy 1 vaníliás pudingpor

-3 ek. gyümölcscukor
 -1 csipet kurkuma (elhagyható)
 -1 teáskanál Bourbon-vanília
 -3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
 -3 dkg áztatott mazsola
 -10 dkg kandírozott gyümölcs
 -10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.


Vegán, gluténmentes banános-mandulás keksz:

Hozzávalók:

-10 dkg hajdinaliszt 
-10 dkg szezámliszt 
-2 kk. szódabikarbóna
-8 dkg eritritol 
-10 dkg darált mandula
-10 dkg darált dió
-4 db banán
-1 dl rizs habkrém, felverve 
-mazsola, aszalt vörösáfonya, manduladarabok  - opcionális, ízlés szerint

Elkészítés: 

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az eritritolt, a ledarált mandulát és diót /napraforgómagot, egy másik tálban a banánt összetörjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a felvert rizs habot. Mindezt a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a mazsolát, manduladarabokat, vagy opcionális ízesítőket (pl. gyömbért).   Sütőpapíros tepsibe tesszük (egy kanál segítségével) és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.  

Youtube videók

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.