Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Naturmind mauritiusi nádcukor 500g
509,00 Ft
Menny.:db

Naturmind mauritiusi nádcukor 500g

509,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Naturmind
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Összetevők: nádcukor

Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 99 g
- amelyből cukor: 99 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
 
Származási ország: Franciaország.

Összetevők / Receptek

Vegán almás-vaníliás lepény:

Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű liszt és finomliszt)
2,5 dkg élesztő
2 ek. aranybarna nádcukor
5 dkg növényi margarin
25 dkg rizsital
15 dkg vaníliás puding - elkészítve (1 csomag pudingpor, 0,5 dl rizsital, 10 dkg nyírfacukor) 
5 nagyobb alma

Elkészítés:

A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a barna cukorral megszórt kevés vízben  felfuttatott élesztőt, majd a margarint, és a rizsital segítségével lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük. Eközben a hagyományos módon elkészítjük a pudingot, az almákat pedig meghámozzuk és felcikkezzük.  Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, belesimítjuk a tésztát, megkenjük a pudinggal, ráhelyezzük az almákat és kevés cukorral, esetleg fahéjjal megszórjuk. 30 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.


Vegán "túrós" táska:

Hozzávalók:

-50 dkg finomliszt
-10 dkg kókuszzsír
-2,5 dkg élesztő
-2 dl rizsital
-3 ek. eritritol
-1 ek. barna nádcukor
-1 mk. 
--
-15 dkg köles
-5 dl rizsital
-1 marék mazsola
-kb. 10 dkg nyírfacukor
-1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük. 


Mandulás patkó:

Hozzávalók:

-15 dkg finomliszt
-15 dkg zabpehelyliszt 
-10 dkg mandula
-8 dkg kókuszzsír
-1 csipet 
-15 dkg aranybarna nádcukor
-1 tk. foszfátmentes sütőpor

-6 evőkanál víz
-3 evőkanál karobpor
-3 evőkanál növényi tejpor
-2 evőkanál kókuszolaj
-3-4 evőkanál méz / szirup 
-3-4 evőkanál víz


Elkészítés:

A megolvasztott kókuszzsírt kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk sütőport, a liszteket, a darált mandulát, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Majd ujjnyi rudakat sodorunk a tésztából, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük. Eközben elkészítjük az "öntetet": alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül a patkók végeit az öntetbe mártogatjuk. 

Youtube videók

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.