Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Naturmind gyümölcscukor (fruktóz) 1kg
2.142,00 Ft
Menny.:db

Naturmind gyümölcscukor (fruktóz) 1kg

2.142,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Biofaktura
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

A fruktóz vagy gyümölcscukor egy egyszerű szénhidrát. Természetes formában megtalálható a gyümölcsökben, néhány zöldségben, a mézben, részt vesz a szacharóz (nádcukor, répacukor) felépítésében és az inulin is fruktóz egységekből áll (bár különleges kémiai kötések miatt a hatása más, mint a többi fruktózt tartalmazó vegyületnek).

Színtelen, kristályos anyag, külalakra a kristálycukorra hasonlít. Jól oldódik vízben. Könnyen, egyszerűen, széles körben felhasználható.

Előnyei:

A gyümölcscukor édesebb, mint a nádcukor, ezért kevesebb is elég belőle. A vércukorszintet lassabban emeli meg és a hasznosításához nincs szükség inzulinra.

Hátrányai:

Ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a nád- és répacukor. Növelheti a vérzsír- és húgysavszintet, fokozhatja az elhízást és a vesekőre való hajlamot. Cukorbetegeknek nem javasolt a fogyasztása, mivel növeli az érelmeszesedés kockázatát, amire a cukorbetegek egyébként is hajlamosabbak. Kb. 50g feletti adagban emésztési problémákat okozhat (hasmenés, puffadás)

A természetes formában fogyasztott fruktóznak (pl.: gyümölcsökben) nincsenek ilyen negatív hatásai, illetve kis mennyiség esetében a fruktóz édesítésre is használható.

Felhasználás:

Alkalmas sütemények, édességek édesítésére. Figyeljünk arra, hogy a kristálycukornál kevesebb kell belőle és egyszerre ne fogyasszunk belőle nagy mennyiséget.

Folyadékok édesítésére inkább másfajta édesítőszert használjunk.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 100 g
- amelyből cukor: 100 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
 
Származási ország: Törökország.

Összetevők: gyümölcscukor

Összetevők / Receptek

Vegán bounty szelet:

Hozzávalók:

A tésztához:
-40 dkg liszt
-5 dkg zabpehelyliszt
-10 dkg kókuszzsír
-15 dkg gyümölcscukor
-3 ek.karobpor
-3-4 ek. víz

A krémhez:
-4,5 dl kókusztej
-15 dkg kókuszzsír
-7,5 ek. búzadara
-20 dkg kókuszreszelék
-10 dkg gyümölcscukor

A tetejére:
avokádós "csokikrém": (1 avokádó, 1 banán, 3 kanál méz/agavé szirup/datolyaszirup/rizsszirup, 3 ek. karob, 1 ek. kókuszzsír, késhegynyi vaníliapor, késhegynyi fahéj--mindez összeturmixolva)
 

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk. Lágy, de nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk.Három fele szedjük, kinyújtjuk és olajozott, lisztezett tepsiben (normál tortaforma) 180 fokon 15-15 perc alatt az összes lapot kisütjük. Miközben sül, elkészítjük a tölteléket: egy edénybe öntjük a növényi tejet, belekeverjük a gyümölcscukrot, a kókuszolajat, és amikor forr, akkor hozzáadjuk a búzadarát. Alaposan kevergetjük, majd amikor félpuhára főtt, adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Ezzel főzzük teljesen puhára a grízt. A tölteléket és a lapokat is kihűtjük, majd a tölteléket kétfele szedve megkenjük a lapokat. Ráöntjük és megvárjuk, hogy megkeményedjen. 


Oroszkrém torta:

Hozzávalók:

piskótához:
-30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-20 dkg fehér liszt
-15 dkg gyümölcscukor
-1 ek. szódabikarbóna
-5 dl víz
-0,9 dl olaj

krémhez:
-3 dl növényi tej
-4 dkg kukoricakeményítő
vagy 1 vaníliás pudingpor

-3 ek. gyümölcscukor
 -1 csipet kurkuma (elhagyható)
 -1 teáskanál Bourbon-vanília
 -3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
 -3 dkg áztatott mazsola
 -10 dkg kandírozott gyümölcs
 -10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

 

Pizzás rúd:

Hozzávalók a tésztához: 

50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
0,75 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
kb. 12-2,5 dl víz
1 ek. gyümölcsukor
3 tk. himalaya só

Hozzávalók a krémhez:

1 tubus paradicsomkrém
3 gerezd fokhagyma
fűszersó, bazsalikom - ízlés szerint

Hozzávalók a sajthoz:

50 dkg Violife növényi sajt 
kb. 3 ek. víz
2 ek. sörélesztőpehely
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. növényi dresszing

Elkészítés:

A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a cukros vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a feltétet is: összekeverjük a paradicsomszószt az átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel. A sajtot lereszeljük, majd kelyhes turmixba téve hozzáadjuk a vizet, a sörélesztőpelyhet és összeturmixoljuk. 
A tésztát kinyújtjuk (kb. félujjnyi vastagságúra, rákenjük a paradicsomos szószt, majd a a "sajtot" rákenjük és tetszőleges csíkokra vágjuk, majd  180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt kisütjük. 

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.