Leírás
Összetevők: sárgarépa, pasztinák, petrezselyemgyökér, póréhagyma, paradicsompehely, zellergumó, petrezselyemlevél, vöröshagyma, metélőhagyma, őrölt feketebors, őrölt kurkuma
Nem tartalmaz hozzáadott sót és adalékanyagot.
Felhasználása: levesek, főtt ételek, köretek, tészták, krémek, szószok ízesítésére.
Adagolása: leves alaphoz: 1 evőkanál (kb. 10g) fél liter forrásban levő vízhez.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Magyarország.
Összetevők / Receptek
Lestyános, avokádós paradicsomsaláta:
Hozzávalók:
-6-8 szem paradicsom
-1 fej lilahagyma
-1/2 avokádó, kockázva
-2-3 tk. bio ételízesítő-mix és levespor
-2-3 tk. lestyán
-5 ek. olívaolaj
Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk és tetszőleges alakúra felszeleteljük. A lilahagymával és avokádóval ugyanígy teszünk, miután megpucoltuk. Az olívaolajba belekeverjük az ételízesítőt és a tárkonyt, majd tálalás előtt pár perccel rálocsoljuk a salátára.
Nyári padlizsános sült:
Hozzávalók:
-1 nagyobb padlizsán
-1 nagyobb paradicsom
-10 dkg tofu (füstölt)
-5 gerezd fokhagyma
-biolevespor és ételízesítő - ízlés szerint
-Himalaya fűszersó - ízlés szerint
-4-5 ek.olívaolaj
-1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát, tofut felkockázzuk. Egy tepsit meglocsolunk olajjal, beletesszük a padlizsánt és a paradicsomot, majd megszórjuk a fűszerekkel. 200 fokon 15 perc alatt félkészre sütjük, ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, tofut. Még 10 percig sütjük. A végén megszórjuk felaprított petrezselyem zölddel. Pirítós mellé, vagy rizshez, krumplihoz is tálalhatjuk.
Sárgarépa-csicseriborsó fasírt:
Hozzávalók:
-2 közepes sárgarépa
-10 dkg csicseriborsó
-10 dkg zabpehely
- Himalaya só
- Bio levespor és ételízesítő - ízlés szerint
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyem
-6 ek. olívaolaj
Elkészítés: A sárgarépát és a csicseriborsót megfőzzük, majd összetörjük. A hagymát 2 ek. víz és olaj keverékén megpároljuk. A zabpelyhet belekeverjük és ízesítjük. Várunk 10-15 percet, majd kiformázzuk és olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük.
Vegán "Tejfölös" karalábéleves :
Hozzávalók:
-4 közepes fej karalábé
-1 fej vöröshagyma
-1 nagyobb burgonya
-2 ek. olívaolaj(napraforgó olaj)
-2 ek. víz
-1 csokor petrezselyem
-gyógynövényes fűszersó - ízlés szerint
-biolevespor és ételízesítő - ízlés szerint
-3 ek. rizsliszt
-1 doboz szójadresszing (növényi tejszín)
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és olaj+ víz keverékén megpároljuk. Eközben felkockázzuk a karalábét és a burgonyát. Hozzáadjuk a levesalaphoz, fűszerezzük és közel puhára főzzük. Ekkor felengedjük még tetszőleges mennyiségű vízzel, majd a lisztet kikeverjük a dresszinggel (tejszínnel) és hozzáöntjük. Összeforraljuk és összevágott petrezselyemlevéllel ízesítjük.
Vegán tejszínes-brokkolis spagetti:
Hozzávalók:
-1 fej brokkoli
-10 dkg füstölt tofu
-3-4 dl növényi tejszín
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-himalaya só
-ételízesítő mix (sómentes)(vegeta)
-kevés szerecsendió
-1/2 csokor petrezselyem
-2 ek.olívaolaj(napraforgó olaj)
-1/2 kg spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és az olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ráhelyezzük a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük és csupán annyi vízzel felöntjük, hogy megpuhuljanak a brokkolik. Ekkor hozzáadjuk a növényi tejszínt, a felkockázott tofut és még összefőzzük. A legvégén beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Zabos karfiolfasírt:
Hozzávalók:
-1 fej közepes karfiol
-kb. 2 dl (1 bögre) zabpehely
-himalaya só
-vegeta
-petrezselyem
-1 ek. lenmag
-olívaolaj
Elkészítés: A karfiolt megpároljuk, majd összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket, a darált lenmagot, és annyi zabpelyhet, hogy formálható lehessen. Egy tepsit kiolajozunk, majd megformázzuk a fasírtokat és 180-200 fokon kisütjük.
Zöldségpástétom:
Hozzávalók:
- 1 nagyobb burgonya
- 1 közepes sárgarépa
- 1/2 kisebb karalábé
- 1 kis szelet zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- biolevespor és ételízesítő (vegeta)- ízlés szerint
- Himalaya só - ízlés szerint
- 2 ek.kókuszzsír
Elkészítés:
A zöldségeket (hagymák kivételével) meghámozzuk, és sóval, ízesítővel megszórt vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük. Majd rátesszük a megfőtt és villával összetört zöldségeket és összekeverve 1-2 percig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Legvégül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet. Kenyérre kenve tálaljuk.
Rizses lecsó, sütőben sütve:
Hozzávalók:
-3 bögre víz
-1,5 bögre basmati barna rizs
-3-4 tk. himalaya só
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 kg paprika
-3 szem paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
-2 tk. ételízesítő
-ízlés szerint gabonakolbász (kb. 5-10 dkg)
-3 tk. pirospaprika
-2 dl rizsdresszing
-20 dkg Violife olvadós sajt
-2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A barna rizst sós vízben megfőzzük.
A lecsóhoz a hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk az előzetesen felszeletelt paprikát és paradicsomot, a pirospaprikát és kevés vízzel, hogy le ne égjen, fedő alatt pároljuk. Amikor nagyjából megfőtt, sózzuk, gabonakolbásszal, fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. A rizst belekeverjük. Majd egy tepsit kiolajozunk, beletesszük az elkészült rizses lecsót, meglocsoljuk a rizstejszínnel és megszórjuk sajttal. 190 -200 fokon összesütjük (kb. 20 perc alatt).
Édesburgonya krémleves:
Hozzávalók:
-2-3 közepes méretű édesburgonya
-1 szál póréhagyma
-1 evőkanál olívaolaj
-1 evőkanál "vegeta"
- kb. 1-2 kiskanál só
- 1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez
- kb. 1 liter víz
- 1 marék tökmag
Elkészítés:
A póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk. Addig az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük. A sót, vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon puhára főzzük az édesburgonyát.