Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Naturmind eritritol 1kg
2.496,00 Ft
Menny.:db

Naturmind eritritol 1kg

2.496,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Az eritrit vagy eritritol egy természetben is előforduló cukoralkohol. Édesítőereje 60-70%-a a nádcukorénak, külalakja hasonló, de nem karamellizálható. A vékonybélben kb. 90%-a felszívódik, de nem szolgáltat energiát, nem hasznosul a szervezetben, hanem a vesén keresztül ürül. Egészséges bélrendszer esetén nem okoz puffadást.

Nincs mellékíze.

Előnyei:

Elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, nem emeli meg a vércukorszintet, nem hat az inzulintermelésre, ezért cukorbetegek, inzulirezisztensek és fogyni vágyók is fogyaszthatják. Nem okoz fogszuvasodást.

További előnye, hogy olyan ételek esetében, ahol a cukor volumene is számít, nem csak az édessége (pl. piskóták), kiválóan alkalmazható.

Hátrányai:

Ritkán, de előfordulhatnak kellemetlen hasi panaszok, mint a puffadás és túlzott gázképződés. Ha folyadékokat édesítünk vele vagy túl nagy mennyiséget használunk, ez a hatás fokozódhat.

160OC felett elveszíti az édes ízét.

Felhasználás:

Sütéshez nem a legjobb választás, mivel 160 fokon lebomlik és elveszíti az édes ízét. Folyadékokat óvatosan édesítsünk vele.

Nagyobb mennyiségben van rá szükség a kívánt édesség eléréséhez (kb. másfélszeres mennyiségre).

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 0 kJ / 0 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 99,8 g
- amelyből cukor: 0 g
- amelyből poliol: 99,8 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tartandó
 
Származási ország: Kína.

Összetevők: eritritol

Összetevők / Receptek

Cukormentes almás-birsalmás pite-torta:

Hozzávalók:

-30 dkg finomliszt
-20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
-1 dl olvasztott kókuszzsír 
-10 dkg eritrit
-kb. 1-2 dl víz
--
-1 kg alma
-1/2 kg birsalma
-10 dkg eritrit
-1 bio citrom héja
-1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
-1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és az eritritet összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük a kókuszzsírt és beleöntjük. Majd annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almákat meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett pite formájú tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Megszórjuk eritrittel. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük.

 

Vegan "túrós táska" :

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizsital
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. 
--
15 dkg köles
5 dl rizsital
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.  A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük. 


 Vegán, gluténmentes banános-mandulás keksz:

Hozzávalók:

-10 dkg hajdinaliszt 
-10 dkg szezámliszt 
-2 kk. szódabikarbóna
-8 dkg eritritol 
-10 dkg darált mandula
-10 dkg darált dió
-4 db banán
-1 dl rizs habkrém, felverve 
-mazsola, aszalt vörösáfonya, manduladarabok  - opcionális, ízlés szerint

Elkészítés: 

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az eritritolt, a ledarált mandulát és diót /napraforgómagot, egy másik tálban a banánt összetörjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a felvert rizs habot. Mindezt a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a mazsolát, manduladarabokat, vagy opcionális ízesítőket (pl. gyömbért).   Sütőpapíros tepsibe tesszük (egy kanál segítségével) és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.  


 Vaníliás-mazsolás csiga:

Hozzávalók:

-25 dkg finomliszt
-25 dkg teljes őrlésű liszt
-3 dl növényi ital
-1,5 dl olívaolaj
-2,5 dkg élesztő
-3-4 ek. eritritol
-2 csomag vaníliás pudingpor
-6 dl növényi ital
-sok-sok mazsola (ízlés szerint)
-vaníliapor, vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi italban felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot. A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

 

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal:

Hozzávalók:
Gofrihoz:

-20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-3 tk. foszfátmentes sütőpor
-6-7 dl víz
-8 ek. olívaolaj
-3 közepes alma, lereszelve
-1 citrom héja
-2 tk. vaníliás cukor/vanília
--
-30 dkg eper
-kb. 4-5 ek. eritritol
-1/2 citrom leve
--
-1 bio citrom héja
-10 dkg kesudió
-10 dkg natúr tofu
-5-10 dkg eritritol
-1 citrom leve

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.