Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Naturmind búzasikér 500g
2.170,00 Ft

Naturmind búzasikér 500g

2.170,00 Ft

Leírás

Összetevők: búzasikér

A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. A búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelően fűszerezve. Rántva, vagy sütve a húshoz hasonló állagú és ízű feltétet kapunk.

Felhasználása: alacsony sikértartalmú lisztek feljavítására (pl. kenyérsütés), szejtán készítéséhez.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 1632 kJ / 386 kcal
Zsír: 6 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 9 g
- amelyből cukor: 4 g
Fehérje: 75 g
Só: 0,250 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
 
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
 
Származási ország: Lengyelország.

Összetevők / Receptek

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér:

Hozzávalók:

-25 dkg teljes őrlésű liszt 
-15 dkg finomliszt
-10 dkg szezámmagliszt
-1 dl olívaolaj
-só - ízlés szerint
-2,5 dkg élesztő
-1 tk. barna cukor
-3 dl langyos víz 
-10 dkg lenmag
-10 dkg szezámmag
-10 dkg napraforgómag 
-1 kaliforniai paprika
-10 dkg Violife növényi, mozarellás 
-1 ek. búzasikér

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 
10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.