Leírás
100% hidegen sajtolt lenmag-étolaj, magyar termelői lenmagból sajtolva.
Sötétsárga színű, kissé kesernyésen pikáns ízű olaj, ami az alapanyag eredetére utal.
A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 25,8 - 58%-ban tartalmaz linolensavat. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj.
Izületi gyulladás és hörghurut kezelésére ajánlott.
Összetevők / Érdekességek
Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jódtermészetes forrása.
Egészség
- Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj
- Hatékony szer a hörghurut kezelésére: a mag a betegség lefolyásának könnyítésében, az olaj pedig a görcsös összehúzódások enyhítésében segít. Így nemcsak a hörgőknek enyhítő gyógyír, hanem a tüdőnek is, ezét dohányosoknak kimondottan ajánlott a fogyasztása
- Szabálytalan szívverés, szívizomgyulladás kiegészítő kezelője is lehet.
- Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség, a sejtlégzés szempontjából felbecsülhetetlen
- Sportolók akkor használnak lenmagolajat, ha diétáznak és a testzsír-százalékuk csökkentése érdekében, minden zsírt meg kell vonniuk szervezetüktől. Az emberi szervezetnek azonban szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából valókra.
- Természetes úton csökkenthető vele a vérsűrűség.
- Az olajban található kéksav – glikozidák miatt gyulladásos betegségek kiegészítő kezelésére alkalmazható, (ízületi gyulladások, gennyes – fekélyes sebek), mert lokálisan tágítja az ereket és lazítja a szöveteket.
- A linolsav jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen.
- Fogyasztása segít a fogyókúrában is (gyorsítja az anyagcserét), és a cukorbetegség megelőzésében.
Felhasználás
- Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez
- A sziléziai hagyományos nemzeti konyha egyik alapvető alapanyaga. A héjában főtt burgonya lenolajos túróval közkedvelt hagyományos étel, amit a mai napig fogyasztanak a sziléziai vidéken
- Amennyiben salátaöntetet szeretnénk készíteni vele édeskés ízű ecetekkel keverve nagyszerű ízhatást érhetünk el
- A lenmagolajat elterjedten használják ipari, kozmetikai, gyógyászati célokra egyaránt.
Tárolás
- Napfénytől védve 15°C alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
A Göcseji olajak 100%-ban természetes alapanyagból és adalékanyagok hozzáadása nélkül készülnek. Kulináris felhasználási területei mellett gyógyászati célokra is kiválóan alkalmas.
Az olajak omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alappillérei. Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt.
Napfénytől védve, 15°C hőmérséklet alatt tároljuk!
Gyártó: Szak Gábor Cím: Milejszeg Móricz Zsigmond utca 11.
Átlagos tápérték 100 ml lenmagolajban:
Energia: 3659 kJ/ 890 kcal
Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 8,3 g
- egyszeresen telített zsírsavak: 19,0 g
- többszörösen telítetlen zsírsavak: 72,7 g
Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Csomagolása:
Újrahasználható és újrahasznosítható csavaros tetejű üvegben. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!
Elsődleges környezeti előnye:
Magyarországon készülő, 100%-ban szűz növényi olajak, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Kulináris felhasználási területeik mellett gyógyászati célokra is kiválóan alkalmasak.