Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.490,00 Ft
2.850,00 Ft
Kedvezmény: 640,00 Ft 18%
Menny.:db

COVID-19 antigén nyalókás, egylépéses gyorsteszt / márka: AmonMed

3.490,00 Ft
2.850,00 Ft
Kedvezmény: 640,00 Ft 18%
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Egyéb
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Ez a tesztkészlet az emberi nyálmintákban található SARS-CoV-2 antigének kimutatására szolgál. A COVID-19 gyanús esetek gyors kimutatására alkalmazható a tünetek megjelenésétől számított első 7 napon belül. A pozitív teszteredmény azt jelzi, hogy a minta SARS-CoV-2 antigént tartalmaz, a negatív teszteredmény azonban nem zárja ki a fertőzöttség lehetőségét. Ez a tesztkészlet laikus személyek által nem laboratóriumi környezetben (például a felhasználó otthonában, irodákban, iskolákban, stb.) végzett önellenőrzésre szolgál.

Hogyan működik a COVID-19 egylépéses antigén nyalókás gyorsteszt?

Először is fontos, hogy ne egyen vagy igyon semmit, például rágógumit, dohányt, szeszes italt stb. 30 perccel a mintavétel előtt! Használat előtt győződjön meg róla, hogy a készlet minden eleme szobahőmérsékletű és sima, tiszta felületen van elhelyezve! Kérjük, hogy használat előtt mossa meg, vagy fertőtlenítse le kezét és gondoskodjon arról, hogy a keze száraz legyen! Fogja meg az ujjaival az extrakciós oldatos ampullát, és ügyeljen arra, hogy a hátsó része felfelé álljon! Forgassa el az extrakciós oldatos ampulla végét! Biztonságosan bontsa ki az extrakciós oldatos ampullát a szemétől és az arcától távol. Vigyázzon az ampulla éles peremére. Ne öntse ki a folyadékot! Nyomja az összes extrakciós oldatot az ampullából az extrakciós csőbe, mely a szintén a dobozban található!

Ha az oldat már a csőben van, akkor keresse meg a nyáltampont a lezárt csomagolásban! Keresse meg a nyáltampon szövetből készült, puha hegyét! Húzza le a tampon csomagolását, és óvatosan vegye ki a nyáltampont! Fontos, hogy soha ne érintse meg a nyáltampon szövetét, puha hegyét az ujjaival a szennyeződés elkerülése érdekében! Ezután jöhet a mintavétel. Helyezze a nyáltampont az egyik kezével a szájüregbe! Helyezze a nyáltampon hegyét a felső és alsó zápfogak közé, majd óvatosan harapja meg a tampon hegyét a felső és alsó zápfogakkal legalább 10 másodpercig, és közben zárja be a szájat a száj mélyén lévő nyál teljes felszívódása érdekében!

A nyálgyűjtés után óvatosan vegye ki a tampont szájából! Helyezze a nyáltampont az extrakciós csőbe (amibe korábban már ugye elhelyezte az extrakciós oldatot az ampullából). Ezután keverje meg a nyáltampont legalább ötször. Hagyja a nyáltampont az extrakciós csőben kb. 1 percig! Nyomja a tampont az extrakciós cső belső falához, hogy a tampon eltávolításakor a lehető legtöbb folyadékot kieressze! Szorosan nyomja rá a kupakot az extrakciós csőre!

Bontsa ki a fóliatasakot, és vegye ki a tesztkártyát. Helyezze a kártyát sima felületre! Az extrakciós csőből vigyen fel 2 csepp kinyert mintát a tesztkártya mintavételi mélyedésébe, majd indítsa el az időmérést! A teszteredményeket 15-20 perc elteltével olvassa le, előfordulhat, hogy 20 perc után a teszteredmények már nem lesznek pontosak.

Hogyan értelmezzem a tesztkártya eredményeit?

  • Ha a tesztkártyán mind a kontrollvonal (a kártyán C betűvel van jelölve), mind a tesztvonal (a kártyán T betűvel van jelölve) 15-20 percen belül megjelenik, az eredmény pozitív. Figyelem! Nem számít, mennyire halvány a színes sáv a tesztvonalon (T), az eredményt pozitívnak kell tekinteni.
  • Ha csak a kontrollvonal (C) jelenik meg, és a tesztvonal (T) 15-20 perc elteltével is színtelen marad, a teszteredmény negatív.
  • Ha a kontrollvonal (C) 15-20 percen belül nem jelenik meg, a vizsgálat érvénytelen. Magyarán a kontrollvonalnak (C) minden esetben meg kell jelennie. Ha ez nem történik meg, akkor a vizsgálatot új tesztkártyával meg kell ismételni.

Fájdalmas lehet ez a fajta teszt?
Nem, a nyáltampon nem éles, és nem fájhat. Néha a nyáltampon kissé kellemetlen vagy csiklandós érzést okozhat. Ha fájdalmat érez, kérjük, hagyja abba a vizsgálatot, és kérjen segítséget az egészségügyi szolgáltatótól.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.