Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BIO napraforgó olaj szagtalanított 1000ml
3.543,00 Ft
Menny.:db

BIO napraforgó olaj szagtalanított 1000ml

3.543,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Biorganik
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Összetevők: hidegen sajtolt napraforgóolaj*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Magas olajsavtartalmú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó napraforgómagból, egyszeri hidegen sajtolással előállított szagtalanított étolaj. Kémiai finomítás és magas hőmérséklet alkalmazása nélkül.

Felhasználása: főzéshez, hagyományos- és fritőzben történő sütésre, salátaolajnak.

Tápanyagtartalom (100 ml-ben):

Energiaérték: 3700 kJ / 900 kcal
Zsír: 100 g
- amelyből telített zsírsavak: 7 g
Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
E-vitamin 30 mg (250% NRV)

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

Származási ország: Szlovákia.

Összetevők / Receptek

Marinált sült tempeh szendvics paradicsommal, avokádó majonézzel és salátával:

Hozzávalók:
Tempeh-hez (elég nagy adag lesz belőle):
– 250 g tempeh
– 1/4 bögre szójaszósz (lehet tamari is, a gluténmentes változat)
– 1/4 bögre almaecet
– 1/4 bögre juharszirup
– 1/4 bögre napraforgó olaj
– 1/4 bögre víz
– 2 evőkanál füstölt paprika
– 2 teáskanál fokhagymapor
Szendvicshez:
– néhány szelet kenyér
– marinált sült tempeh szeletek
– avokádó majonéz
– paradicsom szeletek
– saláta
– só, bors

Elkészítés: 

A tempeh-t vágjuk vékony szeletekre.
Egy tálban keverjük össze a füstölt paprikát a fokhagymaporral, lassan öntsük hozzá az összes folyékony alapanyagot, közben kevergessük, hogy csomómentes legyen. A szeletekre vágott tempeh-t tegyük egy lapos sütőtálba vagy dobozba (lehet egymásra is pakolni a szeleteket, nem fontos egy rétegben maradniuk), öntsük rá a pácot és tegyük be a hűtőbe marinálódni legalább két órára, de akár egy éjszakára is.
Egy serpenyőben közepes láng felett hevítsünk napraforgó olajat és adagokban süssük ki a tempeh szeleteket, mindkét oldalukon néhány percig, amíg megbarnulnak és enyhén ropogósak lesznek. A megsült szeleteket tegyük egy konyhai papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük.
Ha friss, ropogós a kenyerünk, használjuk nyugodtan pirítás nélkül. Ha egy-két napos, akkor kenyérpirítóban pirítsuk ropogósra. Kenjük meg a szeletet avokádó majonézzel, tegyünk rá salátát, tempeh-t, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a tetejére a másik kenyérszeletet (amit szintén megkenhetünk majonézzel).

Vegán citromos pite:

Hozzávalók:

-20 dkg finomliszt
-15 dkg nyírfacukor
-2 tk. foszfátmentes sütőpor
-2 tk vaníliapor
-1-1.5 dl buborékos ásványvíz
-2 bio citrom leve és héja
-5 ek. olaj 
--
-1 csomag vaníliapuding
-4 dl rizsital
-5 ek. nyírfacukor
--
-3 dl rizshabkrém, felverve

Elkészítés:

A tészta alapanyagait -előbb a szárazakat, majd a folyékonyakat- összekeverjük. Olajozott, lisztezett őzgerinc formába vagy kenyérformába öntjük. Rákanalazzuk az előzetesen hagyományos módon elkészített vaníliapudingot is, egyenletesen elkenve-elosztva azt. Ekkor felverjük a rizshabkrémet, és ezt is a tetejére halmozzuk, dekor-vonalakat húzva rajta. 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Vegán oroszkrém torta:

Hozzávalók:

piskótához:
-30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-20 dkg fehér liszt
-15 dkg gyümölcscukor
-1 ek. szódabikarbóna
-5 dl víz
-0,9 dl olaj

krémhez:
-3 dl növényi tej
-4 dkg kukoricakeményítő
vagy 1 vaníliás pudingpor

-3 ek. gyümölcscukor
 -1 csipet kurkuma (elhagyható)
 -1 teáskanál Bourbon-vanília
 -3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
 -3 dkg áztatott mazsola
 -10 dkg kandírozott gyümölcs
 -10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.