Leírás
A Moringa oleifera vagy más néven lóretekfa, tormafa Észak-Indiában őshonos növény. Szinte minden részét fogyasztják vagy felhasználják a népi gyógyászatban, de főként a leveléből és magjából készült por terjedt el.
Jelentőség, hatások:
A moringa levele kitűnő forrása számos vitaminnak, ásványi anyagnak, antioxidánsoknak. C-vitamin és beta-karotin mellett kvercetint tartalmaz, ami egy flavonoid és segíthet csökkenteni a vérnyomást. A moringapor segít növelni a vér antioxidáns szintjét, amely a gyulladások megelőzésében lehet fontos.
A moringapor segíthet néhány emésztőrendszeri problémán, mind például a székrekedés leküzdésében. A moringának szerepe lehet továbbá az egészséges bőr, haj és köröm megőrzésében.
A moringa azonban nem mindenkinek ajánlott. Mielőtt szedni kezdené, kérje ki orvosa véleményét!
Felhasználása: folyadékban elkeverve, zöld turmixok alapanyagaként, teaként, salátákhoz, kenyértésztához, főtt rizshez és tésztafélékhez lehet fogyasztani.
Összetevők: moringalevél*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Érdekességek:
A Moringa oleifera vagy más néven lóretekfa, tormafa Észak-Indiában őshonos növény. Szinte minden részét fogyasztják vagy felhasználják a népi gyógyászatban, de főként a leveléből és magjából készült por terjedt el.
Jelentőség, hatások:
A moringa levele kitűnő forrása számos vitaminnak, ásványi anyagnak, antioxidánsoknak. C-vitamin és beta-karotin mellett kvercetint tartalmaz, ami egy flavonoid és segíthet csökkenteni a vérnyomást. A moringapor segít növelni a vér antioxidáns szintjét, amely a gyulladások megelőzésében lehet fontos.
A moringapor segíthet néhány emésztőrendszeri problémán, mind például a székrekedés leküzdésében. A moringának szerepe lehet továbbá az egészséges bőr, haj és köröm megőrzésében.
A moringa azonban nem mindenkinek ajánlott. Mielőtt szedni kezdené, kérje ki orvosa véleményét!
Felhasználása: folyadékban elkeverve, zöld turmixok alapanyagaként, teaként, salátákhoz, kenyértésztához, főtt rizshez és tésztafélékhez lehet fogyasztani.
Összetevők: moringalevél*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 1141 kJ / 274 kcal |
Zsír: | 4,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 1,4 g |
Szénhidrát: | 19,2 g |
- amelyből cukor: | 7,4 g |
Rost: | 31,1 g |
Fehérje: | 23,1 g |
Só: | 0,33 g |
Vitamin- és ásványi anyag tartalom (1 adagban - 5 g): | |
A-vitamin: | 130 µg (16,25% NRV) |
K-vitamin: | 80 µg (106,65% NRV) |
Vas: | 3,275 mg (23,4% NRV) |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Napi ajánlott fogyasztási mennyiség (1 adag): 5 g.
Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet. A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Származási ország: India.