Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BIO kukoricakeményítő 250g
749,00 Ft
Menny.:db

BIO kukoricakeményítő 250g

749,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Biorganik
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

A kukorica az egyik legősibb gabonánk. Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok rengeteg módon hasznosították.

Jelentőség, hatások

A kukoricakeményítő csak szénhidrátot (keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős.

Felhasználás:

Használható ételek, italok sűrítésére, sütéshez, főzéshez.

Nem étkezési célra is felhasználható: készíthető belőle bőrnyugtató krém (napégésre), dezodor, tisztító- és mosószer.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 1484 kJ / 354 kcal
Zsír: 0,05 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,01 g
Szénhidrát: 87 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 0,01 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
 
Származási ország: Ausztria.
 
Bio

Összetevők: kukoricakeményítő*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Összetevők / Receptek

Oroszkrém torta:

Hozzávalók:

piskótához:
-30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-20 dkg fehér liszt
-15 dkg gyümölcscukor
-1 ek. szódabikarbóna
-5 dl víz
-0,9 dl olaj

krémhez:
-3 dl növényi tej
-4 dkg kukoricakeményítő
vagy 1 vaníliás pudingpor

-3 ek. gyümölcscukor
 -1 csipet kurkuma (elhagyható)
 -1 teáskanál Bourbon-vanília
 -3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
 -3 dkg áztatott mazsola
 -10 dkg kandírozott gyümölcs
 -10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.