Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
BIO kókuszreszelék 200g
839,00 Ft
Menny.:db

BIO kókuszreszelék 200g

839,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Biorganik
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

A kókuszdió a kókuszpálma termése, amely akár harminc méter magasra is megnőhet. A növény eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg Dél-Kelet Ázsia lehetett az őshazája, ahonnan a csírázásra képes kókuszdiók a tengeren úszva eljutottak távolabbi, trópusi klímájú területekre, illetve az emberi kéz is nagy segítség volt az elterjedésében.

A kókuszreszeléket a koprából, vagyis a rostokban gazdag, érett, kemény, fehér színű húsból állítják elő.

Jelentőség, hatások:

A kókusz (a legtöbb gyümölccsel ellentétben) elsősorban nem szénhidrátból, hanem zsírból áll. Zsírsavösszetétele főleg telített zsírsavakat tartalmaz, ám ezek többsége úgynevezett közepes láncú zsírsav. Ezek könnyen emészthetőek, gyorsan energiát tudunk nyerni belőlük és nem ingerlik az epehólyagot.

A kókuszban jelentős mennyiségű rost található, amelyek segítik az emésztést, az ásványi anyagok közül pedig magnéziumtartalma figyelemreméltó. Ezen kívül tartalmaz vasat, kalciumot, ám vitamintartalma nem kimondottan jelentős.

Felhasználás:

A kókuszreszeléket leginkább sütemények, krémek, fagylaltok készítéséhez használjuk, de különlegesebb mártások vagy salátaöntetek ízesítője is lehet.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 2761 kJ / 660 kcal
Zsír: 63,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 54,8 g
Szénhidrát: 6,4 g
- amelyből cukor: 6,4 g
Rost: 20 g
Fehérje: 6,2 g
Só: 0,08 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Fülöp-szigetek
Bio és Gluténmentes

Összetevők: kókuszreszelék*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Összetevők / Receptek

Diós kókuszos árpapehely granola:

Hozzávalók:

– 2 bögre árpapehely
– 1 bögre dió
– 1/2 bögre tökmag
– 1/2 bögre kókuszreszelék
– 2 evőkanál chia mag
– 2 evőkanál szezámmag
– 2 evőkanál lenmag
– 3 evőkanál hántolt kendermag
– 1/2 teáskanál fahéj
– 1/2 teáskanál só
– 4 evőkanál juharszirup
– 4 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: árpapehely, tökmag, dió, kókuszreszelék, chia mag, szezámmag, lenmag, kendermag, fahéj, só. A végén adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszzsírt és jól keverjük el. Borítsuk rá a tepsire és kanállal egyengessük el, hogy mindenhova egyformán jusson. Süssük kb. 6-8 percig, keverjük át, majd süssük újabb 8-10 percig, amíg aranybarna lesz (ellenőrizzük folyamatosan, mert sütő függő, hogy milyen hamar lesz kész).


Vegán bounty szelet:

Hozzávalók:

A tésztához:
-40 dkg liszt
-5 dkg zabpehelyliszt
-10 dkg kókuszzsír
-15 dkg gyümölcscukor
-3 ek.karobpor
-3-4 ek. víz

A krémhez:
-4,5 dl kókusztej
-15 dkg kókuszzsír
-7,5 ek. búzadara
-20 dkg kókuszreszelék
-10 dkg gyümölcscukor

A tetejére:
avokádós "csokikrém": (1 avokádó, 1 banán, 3 kanál méz/agavé szirup/datolyaszirup/rizsszirup, 3 ek. karob, 1 ek. kókuszzsír, késhegynyi vaníliapor, késhegynyi fahéj--mindez összeturmixolva)

 

Datolyagolyó: 

Hozzávalók:

-2 érett banán
-10 dkg aszalt, mag nélküli datolya
-10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely
-5 dkg mazsola
-20 dkg kókuszreszelék
-20 dkg darált olajos mag (dió)
-2 dkg karobpor
-kókusz

Elkészítés: A meghámozott banánt, a datolyát feldaraboljuk és a mazsolával együtt összepürésítjük. A zabpelyhet annyi forrásban levő vízzel leöntjük, ami ellepi. Állni hagyjuk kb. 30 percet. Majd a masszához hozzáadjuk a ledarált diót, a kókuszreszeléket és a zabot, majd betesszük 1 órára a hűtőbe. Majd vizes kézzel gombócokat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. 
 

Kókuszos aszalt vörösáfonyás müzli szelet:

Hozzávalók:

– 1 és 3/4 bögre bio zabpehely (lehetőleg apró szemű)
– 1 bögre dió
– 1/2 bögre bio kókuszreszelék
– 1/3 bögre bio napraforgómag 
– 2/3 bögre aszalt vörösáfonya
– 1 bögre mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
– 1/2 bögre bio datolyaszirup
– 4-5 evőkanál Eden kókuszzsír
– 1/2 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 teáskanál só
– 1 vanílirúd kikapart magjai

Elkészítés: 

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót és a napraforgómagot kb. 8 perc alatt. Tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a vörösáfonyát és dolgoztassuk a gépet, amíg mindent felaprít.

Öntsük egy tálba a felaprított magokat és vörösáfonyát és adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a mandulavajat, a datolya szirupot, a felolvasztott kókuszzsírt és a vaníliát. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz, majd egy fakanál segítségével jól keverjük össze úgy, hogy a nedves keverék minden részét befedje a száraznak (ez erős karmunkát igényel majd és jó néhány percet igénybe vesz).

Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20*20 cm-es négyzet formát, öntsük bele a granola (müzli) keveréket, majd kézzel alaposan nyomkodjuk bele a formába. Ahhoz, hogy szép sima legyen a teteje, használjunk egy kis darab sütőpapírt, erre tegyünk egy poharat és a forma tetején végighaladva egyengessük el a granola tetejét.

Tegyük mélyhűtőbe legalább 2-3 órára fogyasztás előtt. Csak, ha keményre hűlt, akkor szeletelhető szépen (nem morzsálódva)!

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.