Leírás
A rizs ősi és közkedvelt alapanyag, az emberiség több mint felének fő tápláléka. A fehér rizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a barna rizstől, hogy a feldolgozás során eltávolítják a korpa és a csíra részt is. Mivel ezzel a rizsszemek zsírtartalmát is csökkentik, az így kapott termék tovább eltartható, hiszen nem avasodik.
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a riszhez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a rizsben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz összetett szénhidrátokban gazdag, tápláló gabonát!
Elkészítés: Öntsük fel kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy növényi tejjel és hagyjuk állni 5-10 percig. Ízlés szerint fogyaszthatjuk édesen vagy sósan, ízesíthetjük karobporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Sűrítésre is használható.
Összetevők: rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Összetevők / Receptek
Rizskása puding eper-málnaszósszal:
Hozzávalók:
-15 dkg instant rizskása
-víz
-1-2 kis doboz Sojade citromos szójakészítmény
-kb. 10 dkg eper
-10 dkg málna
Elkészítés:
Az instant kását 80 fokos vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a növényi joghurtot, állagtól függően adjunk hozzá a joghurtból. Vizezett formába öntjük, majd tálaljuk. A szószt egyszerűen készítettem: a málnát és az epret roppanósra összefőztem kb 5 perc alatt. Ezzel locsoljuk meg tálaláskor.