Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BIO Bioreal sütőpor (3x10g)

Ár:
677 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Bioreal
Szállítási díj: 1.890 Ft
Várható szállítás: 2020. október 23.
Menny.:db

Leírás

Összetevők: szőlőlé kivonat*, kukoricakeményítő*, térfogatnövelő: szódabikarbóna
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Felhasználása: az adott recept alapján. 10g sütőpor 0,5kg liszthez elegendő.

Jó tudni: A foszfátmentes sütőpor nem tartalmaz dinátrium-foszfát stabilizátort, ami hosszú távon bélirritációt, emésztési panaszokat és allergiát okozhat. Ehelyett az egészségre ártalmatlan szódabikarbóna van benne.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
 
Energiaérték: 1050 kJ / 248 kcal
Zsír: <0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,1 g
Szénhidrát: 58 g
- amelyből cukor: <0,5 g
Rost: 8 g
Fehérje: <0,5 g
Só: 20 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
 
Származási ország: Németország.

Összetevők / Receptek

Vegán banános-diós torta csokoládé öntettel

Hozzávalók:
Tortához (18-20 cm-es kapcsos formához):
– 3 db érett banán, villával pépesre törve
– 1 bögre dió, durvára aprítva
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 1/2 bögre darált mandula (mandulaliszt)
– 1/2 bögre hajdinaliszt
– 1/4 bögre mandulatej (rizs-, szója-, zabtej is használható)
– 6 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
– 6 evőkanál juharszirup (rizs-, agavé-, datolyaszirup és méz is használható)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál 
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
A csokoládékrémhez:
– 50-60 ml juharszirup
– 40 g kókuszzsír
– 20 g karobpor/kakaópor, szitálva
– 1 evőkanál mandulavaj
– csipet só

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C fokra. A kapcsos formát kenjük ki egy kis kókuszzsírral, és szórjunk bele egy kevés lisztet és rázzuk össze úgy, hogy az oldalára is jusson a lisztből.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: tönkölyliszt, darált mandula, hajdinaliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel, a kókuszolajjal, a juharsziruppal és a vaníliával. A nedves hozzávalókat, öntsük a szárazhoz, jól keverjük el, majd adjuk hozzá az aprított diót. Ezt a tésztát öntsük bele az előkészített formába, tegyük a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e! Hagyjuk a formában kihűlni.
A csokoládékrémhez egy lábasban melegítsük át a juharszirupot, a kókuszolajjal, a mandulavajjal és a karobbal/kakaóval. A tűzhelyről levéve adjuk hozzá a csipet sót. A langyosra hűlt krémet öntsük/kenjük a torta tetejére.


Vegán banános mandulavajas gofri:

Hozzávalók kb. 5-6 db-hoz:
– 1 db érett banán, villával pépesre törve
– 2 teáskanál mandulavaj (földimogyoróvaj, kesudióvaj is használható)
– 2 teáskanál frissen facsart citromlé
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál fahéj
– 1 teáskanál chia mag
– 1/4 teáskanál 
– 1 és 1/2 bögre mandulatej (rizstej és zabtej is használható)
– 1 bögre és 4 teáskanál tönköly fehérliszt
– kókuszzsír, sütéshez

Elkészítése:

Egy tálban törjük pépesre a felszeletelt banánt. Adjuk hozzá a citromlevet, mandulavajat, chia magot, fahéjat, sót és keverjük el. Öntsük hozzá a mandulatej felét, majd lassan kezdjük el adagolni hozzá a lisztet. A végén öntsük hozzá a maradék mandulatejet és keverjük simára.
Melegítsük fel a gofrisütőt, kenjük be kókuszzsírral és süssük ki a gofrikat. Ha tányérra tesszük gyorsan megpuhulnak, ha rácson hagyjuk kihűlni, akkor tovább maradnak ropogósak, de egy idő után így is megpuhulnak. Én mindkét változatot szeretem.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!