Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
 BIO Bioreal sütőélesztő 9g
599,00 Ft
Menny.:db

BIO Bioreal sütőélesztő 9g

599,00 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Bioreal
Szállítási díj: 1.790,00 Ft

Leírás

Összetevők: élesztő*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Felhasználása: Az élesztőt keverjük össze a liszttel, majd használjuk fel a recept alapján. Az élesztőt nem kell vízzel összekeverni.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1360 kJ / 325 kcal
Zsír: 7 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,5 g
Szénhidrát: 18 g
- amelyből cukor: <0,5 g
Rost: 25 g
Fehérje: 35 g
Só: 0,5 g
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Németország.

Összetevők / Receptek

Vegán almás-vaníliás lepény:

Hozzávalók:

50 dkg liszt (fele-fele arányban teljes őrlésű liszt és finomliszt)
2,5 dkg élesztő
2 ek. aranybarna nádcukor
5 dkg növényi margarin
25 dkg rizsital
15 dkg vaníliás puding - elkészítve (1 csomag pudingpor, 0,5 dl rizsital, 10 dkg nyírfacukor) 
5 nagyobb alma

Elkészítés:

A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a barna cukorral megszórt kevés vízben  felfuttatott élesztőt, majd a margarint, és a rizsital segítségével lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen 30 percig kelesztjük. Eközben a hagyományos módon elkészítjük a pudingot, az almákat pedig meghámozzuk és felcikkezzük.  Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, belesimítjuk a tésztát, megkenjük a pudinggal, ráhelyezzük az almákat és kevés cukorral, esetleg fahéjjal megszórjuk. 30 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
 

Pizzás rúd:

Hozzávalók a tésztához: 

50 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finomliszt)
0,75 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
kb. 12-2,5 dl víz
1 ek. gyümölcsukor
3 tk. himalaya só

Hozzávalók a krémhez:

1 tubus paradicsomkrém
3 gerezd fokhagyma
fűszersó, bazsalikom - ízlés szerint

Hozzávalók a sajthoz:

50 dkg Violife növényi sajt 
kb. 3 ek. víz
2 ek. sörélesztőpehely
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. növényi dresszing

Elkészítés:

A tésztához a liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és a cukros vízben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen 30 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a feltétet is: összekeverjük a paradicsomszószt az átnyomott fokhagymával, a fűszerekkel. A sajtot lereszeljük, majd kelyhes turmixba téve hozzáadjuk a vizet, a sörélesztőpelyhet és összeturmixoljuk. 
A tésztát kinyújtjuk (kb. félujjnyi vastagságúra, rákenjük a paradicsomos szószt, majd a a "sajtot" rákenjük és tetszőleges csíkokra vágjuk, majd  180 fokos sütőben kb. 20 - 25 perc alatt kisütjük. 

 



Vegán "túrós" táska:

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizsital
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. só
--
15 dkg köles
5 dl rizsital
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve

Elkészítés:

A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni. 

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük.
 

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér:

Hozzávalók:

25 dkg teljes őrlésű liszt 
15 dkg finomliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 dl olívaolaj
só - ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
1 tk. barna cukor
3 dl langyos víz 
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag 
1 kaliforniai paprika
10 dkg Violife növényi, mozarellás 
1 ek. búzasikér

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 
10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 



 Vaníliás-mazsolás csiga:

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
3 dl növényi ital
1,5 dl olívaolaj
2,5 dkg élesztő
3-4 ek. eritritol

2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl növényi ital 
sok-sok mazsola (ízlés szerint)
vaníliapor, vagy vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt cukros növényi italban felfuttatjuk, majd a lisztekkel és olajjal együtt tésztát dagasztunk belőle, és 1 órát pihentetjük. Ez alatt megfőzzük a pudingot. A pudinghoz felforraljuk a tejet, kb. 0,5 dl tej kivételével, ebbe a pudingot keverjük be, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Készre főzzük. lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, rákenjük a pudingot, teleszórjuk mazsolával, és henger alakúra feltekerjük. Szeleteket vágunk, melyeket lisztezett tepsibe teszünk. a tetejüket kevés növényi tejjel bekenjük. 
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.